De aanwijzingen die men heeft gevonden hebben te maken met veranderingen in de microbiële flora en de manier waarop de cellen in de darm op elkaar aansluiten. De zogenaamde ‘Tight Junctions’ zorgen dat de cellen goed aan elkaar vastzitten, zodat er normaal gesproken niets vanuit de darminhoud zomaar kan doordringen in het onderliggende weefsel van de darm. Voedingsstoffen die uit de voeding komen, kunnen alleen via een speciale weg opgenomen worden door de cellen. Men heeft kunnen vaststellen dat bij een deel van de patiënten sommige cellen van de darmwand niet goed aaneensluiten. Dit fenomeen wordt door artsen omschreven als een ‘lekkende darm’. Door het ‘lekken van de darm’ kunnen deeltjes van de darminhoud doorsijpelen in het onderliggende weefsel van de darmwand. Hierdoor kan een ontsteking ontstaan, en daardoor pijn.

Andere aanwijzingen hebben te maken met de darmflora. Op alle oppervlakken van je lichaam die in contact komen met de buitenwereld, zo ook de binnenkant van je darm, leven bacteriën. Ze zijn belangrijk voor de bescherming tegen schadelijke bacteriën. Daarnaast helpen ze met de vertering van de voeding en het maken van bepaalde vitamines, zoals vitamine K. Deze flora bouw je op vanaf de geboorte. Er wordt veel onderzoek gedaan naar de samenstelling van de darmflora, maar nog niet alles is bekend. De samenstelling is uniek per persoon, maar is wel voor gezonde mensen in grote lijnen hetzelfde.

Bij mensen met PDS-D heeft men ontdekt dat de samenstelling afwijkt van de darmflora van gezonde mensen. Eén van de veranderingen is dat de bifidobacteriën verminderd zijn. Deze groep bacteriën verbruikt normaal gesproken gas dat wordt geproduceerd in de darm door andere bacteriën. De groep bacteriën dat juist gas produceert, is toegenomen. Deze veranderingen kunnen het opgeblazen gevoel en de winderigheid verklaren.

Producten

30 capsules
Gelsectan®

 24,95

Gelsectan® is bedoeld om de darmfunctie te herstellen bij mensen die last hebben van symptomen als gevolg van het Prikkelbare Darm Syndroom (PDS), overgevoeligheid van de darmen of na inname van sommige geneesmiddelen om symptomen zoals diarree, gespannen buik, pijn, opgeblazen gevoel en winderigheid te verlichten of te voorkomen.

Het heeft een tweevoudige werking. Het beschermt je darmwand door een laagje op je darmwand te leggen en daarnaast helpt het je darmflora te herstellen door de toevoeging van prebiotica. De verpakking bevat 30 capsules. Bekijk hier de gebruiksaanwijzing.

Heeft u vragen?

Enkele verkooppunten

Truvion Healthcare B.V.
Postbus 145
1380 AA WEESP
Nederland

Kantoor en magazijn:
Pampuslaan 186
1382 JS WEESP
Nederland

Telefoon/telefax/email:
Tel. +31(0)294 461122
Fax +31(0)294 461172

Voor vragen van algemene aard gebruik je het e-mailadres
info@gelsectan.nl of stuur tijdens kantooruren een bericht via WhatsApp 06-13467956

Voor vragen over uw bestelling gebruik je het e-mailadres
orderentry@truvionlogistics.com

KVK: 32098638
BTW: NL812566853B01

Ik ben vandaag uiteten geweest. Totaal geen opgezette buik!

Niessen

Voor mijn gevoel zijn mijn darmen minder snel geprikkeld en de heftigheid van dat geprikkelde gevoel is minder. Ben benieuwd naar lange termijn effect.

Debby

Nu een week gebruikt, ben voorzichtig positief!

Jen

Geen last meer sinds ik Gelsectan gebruik.

Anoniem

Darmen zijn inderdaad rustiger.

Peter

Werkt top

Cindy

Het werkt goed. Na veel andere producten gebruikt te hebben werkt dit goed met 1 tablet per dag.

Peter

Werkt echt heel goed. Ook bij problemen als lactose intolerantie en geprikkelde darmen gasvorming en opgeblazen gevoel. Na 8 dagen gebruik merkte ik duidelijk een goed verschil.

Anoniem

Minder opgeblazen gevoel.

Manuela

Het werkt super, op een moment ingenomen wanneer ik altijd pijn had, de pijn was weg, heerlijk gevoel!

Nick

Heb wel het idee dat er verbetering optreed.

Debbie

Geen last van een opgeblazen buik. Capsules zijn goed om te slikken.

Anoniem

Het werkte vrij snel.

Nathalie

Betere stoelgang en minder buikpijn na het eten.

Hester
Chat met ons!